Müge Anlı’nın program konusu şu sıralar Atike Ceylan cinayeti…Mersin’de yaşayan 71 yaşındaki Atike Ceylan’ı 27 yerinden bıçaklayarak öldüren kim ya da kimler?Mersin’de 71 yaşında bir kadın,
yalnız yaşadığı evinde 27 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Turgutreis Mahallesi 4114 Sokak’ta bulunan Armağan Apartmanı’nın 1. katında yalnız yaşayan Atike Ceylan’ın Almanya’da bulunan kızları, 2 gün annelerinden haber alamayınca telefonla aradıkları alt kattaki manavdan yardım istedi.
Bunun üzerine yaşlı kadının kapısını çalan apartman sakinleri, cevap veren olmayınca polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, uzun süre kapısını çaldıkları yaşlı kadından yanıt alamadı. Çilingir yardımıyla girilen evde, Atike Ceylan’ın kanlar içindeki cesediyle karşılaşıldı.
Evde inceleme yapan polis ekipleri, yaşlı kadının kapı girişinde 25 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü belirlerken, evdeki eşyaların da karıştırıldığını tespit etti. Ceylan’ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, komşuları ise herhangi bir ses duymadıklarını belirtti. Cinayetin hırsızlık amacıyla işlenmiş ihtimali üzerinde duran polis, katil ya da katillerin yakalanması için çalışma başlattı.
İnce Detay:Atike Ceylan’ın ölen eşinin ilk karısından olma çocuklarının Ceylan’dan babalarından kalma evin tapusunu istediklerini, Ceylan’ı bunun için tehdit ettikleri iddia edildi.